om

Den bedste kvalitet overhovedet

- og vævet efter ældgamle traditioner på gamle væve

Vi er 2 danske kvinder, den ene af os med baggrund fra østtyrkiet, der har rejst meget i Tyrkiet, hvor hammamhåndklæder (som i Tyrkiet kaldes pestemal) bruges dagligt. På en af vores rejser, fik vi et venskab med en meget dygtig væver, hvis familie har vævet disse pestemals i gennem flere generationer. 


Oprindeligt blev de særlige vævede håndklæder benyttet i de tyrkiske Hammams eller badehuse, og det var netop i en meget gammel og smuk hammam i Istanbul, at vi for alvor blev forelsket i disse anvendelige håndklæder. Det var både skønheden og anvendeligheden, der faldt os i øjnene og dette førte til, at vi ønskede at bringe disse tekstiler til Norden, men i en form, der matcher den nordiske æstetik og livsstil.


Den aktive nordiske livsstil og æstetik matcher i høj grad de smukke pestemals, som kan bruges på strandturen, i sauna og dampbad, til sport mv. De vejer ingenting og fylder ikke noget i tasken. 


En pestamal har en høj sugeevne og er stadig rar at have om sig, selvom den er våd i dampbad og lignende, modsat et frottehåndklæde. Det er perfekt som vinterbader, da du holdes varm på badebroen grundet den tætte vævning, og det er dejligt at sidde på, eller at have om sig i saunaen.


At pestemals ikke fylder særligt meget i vaskemaskinen er miljøbesparende og kan også ses på El-regningen.


De er lavet af 100 % god bomuld og de hverken fylder eller vejer særligt meget - langt under halvt så meget som en almindeligt frottehåndklæde og så er de mere smukke og unikke. Læs mere under menupunket 'Time2Bath'